Гръцките търговци са в очакване на края на седмицата, защото на

...
Гръцките търговци са в очакване на края на седмицата, защото на
Коментари Харесай

Гърция планира да отвори магазините за клиенти с предварително запазен час

Гръцките търговци са в очакване на края на седмицата, тъй като на 28 февруари приключва оповестеният от държавното управление следващ локдаун за преодоляване на разпространяването на ковид, написа ежедневникът " Та неа ". 

Според информация на вестника най-вероятният сюжет е пазарът фактически да бъде отворен на 1 март. Твърди се, че щабът на държавното управление работи върху проект за повдигане на рестриктивните мерки и рестартиране на търговията от понеделник - несъмнено, при изискване, че в това време не бъде записана трагична смяна на епидемиологичната конюнктура. Наред с търговията се чака да бъде възобновено и присъственото образование в учебните заведения, предава Българска телеграфна агенция. 

По отношение на предприятията в региона на търговията на дребно, държавното управление възнамерява да ги отвори по системата click away (тоест предаване на стоката отвън магазина), както и посредством метода click inside (посещение на клиента в магазина с авансово непокътнат час). 

Сред проектите, които се разискват от съответните гръцки служби, е увеличение на времевия период, който имат разполагаем жителите за покупки и напредване, от два на четири часа, с цел да имат време да създадат покупките си, без да се струпват на опашки в магазините. 

Затварянето на търговията на дребно има висока цена както за предприятията в бранша, по този начин и за държавната хазна на Гърция. Алтернативният министър на финансите Теодорос Скилакакис сподели, че всеки месец, в който не работят магазините, коства на обществените фондове 2 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР